Фестивалът за късометражно кино In the palace започва на 19 септември

...
Фестивалът за късометражно кино In the palace започва на 19 септември
Коментари Харесай

Кино и джаз вървят ръка за ръка на фестивала In the Palace

Фестивалът за късометражно кино In the palace започва на 19 септември във Фестивалния и конгресен център във Варна. До 26 септември феновете на късата игрална и анимационна форма ще могат да се срещнат с продукцията на 144 претендента от 41 страни в границите на 16-ото издание на фестивала. 

Тазгодишната Варненската седмица за късометражно кино е първата, в която селекцията на журито за най-хубави късометражен игрален и анимационен филм от интернационалната селекция, както и огромният победител ще влязат непосредствено в битката за номинация за премиите " Оскар ". Наградите ще бъдат отсъдени от 12 знакови фигури на киното от България, Иран, Швейцария, Естония, Англия, Португалия, Съединени американски щати, Турция, Чехия. Освен прожекциите феновете ще могат да вземат присъединяване и в конференции, където да научат забавни факти  " от кухнята " на промишлеността. 

Фестивалната стратегия обаче излиза отвън рамките на киното и ще ни покаже най-хубавото от джаз сцената посредством съпровождащото  събитие Music Palace Fest. Шансоните на Вера Шандел и Ангел Заберски ще ни пренесат в сантименталната Франция; тромпетистът Нейко Бодуров (NikBo) за първи път ще показа дебютния си албум; Орлин Павлов ще бъде в компанията на триото на Живко Петров, а варненците от La Migra ще показват албума си Seven Sacred Spaces в уголемен състав и с нови джаз аранжименти с помощта на Нейко Бодуров (тромпет) и Венцеслав Марков (бас); музикантите от BG Vintage, план на Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева, ще закрият фестивала с музиката, основана в интервала на 20-те и 90-те години на ХХ век.

Всички концерти ще се проведат в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Билети могат да се закупят от касите на ФКЦ-Варна и в мрежата на Eventim.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР